Ben lafı hiç uzatmadan reçetemi paylaşıyorum :)
Malzemeler:
400 gram ince
bulgur (2 su bardağı)
6 yumurta
100 gram tereyağı
400 gram soyulmuş
domates (konserveden)
1 demet maydonoz
1 demet taze soğan
1 kuru soğan
1 demet taze nane
Tuz
1 kahve kaşığı
kimyon
3 yemek kaşığı
tatlı pul biber (renk vermesi için)
Acı pul biber
Marul yaprakları
Limon dilimleri
Yapılışı:
Tavada orta ateşte
tereyağını eritin.
Yumurtaları bir
kabın içerisine kırıp biraz tuz ilave edin, hafifçe çırpın.
Tavaya dökün
tereyağında karıştırarak pişirip ve kenarda bekletin.
Taze soğanları,
maydanoz ve naneyi ince kıyın, kenarda bekletin.
Büyükçe bir yoğurma
kabında bulgura domatesleri, ince kıyılmış soğan, tuz, kimyon ve pul biberi
ekleyin.
Ben su eklemeden
hazırladım, domatesin kendi suyu yeterli geldi. Gerekirse yoğururken su
ekleyin.
Ara vermeden 10
dakika kadar yoğurun. Yeşillikleri ekleyin, 5 dakika daha yoğurun.
Pişmiş yumurtayı
ekleyin, bir dakika kadar karıştırın.
Sonra küçük
parçalar koparıp elinizle sıkarak çiğ köfte şekli verin.
Marul yaprakları ve
limon dilimleri ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder