9 Temmuz 2016 Cumartesi

Hey! Etsiz çiğ köfteciler burada mı ?

Merhabalar efendim.

Ben lafı hiç uzatmadan reçetemi paylaşıyorum :)

Malzemeler:
400 gram ince bulgur (2 su bardağı)
6 yumurta
100 gram tereyağı
400 gram soyulmuş domates (konserveden)
1 demet maydonoz
1 demet taze soğan
1 kuru soğan
1 demet taze nane
Tuz
1 kahve kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı tatlı pul biber (renk vermesi için)
Acı pul biber
Marul yaprakları
Limon dilimleri

Yapılışı:
Tavada orta ateşte tereyağını eritin.
Yumurtaları bir kabın içerisine kırıp biraz tuz ilave edin, hafifçe çırpın.
Tavaya dökün tereyağında karıştırarak pişirip ve kenarda bekletin.
Taze soğanları, maydanoz ve naneyi ince kıyın, kenarda bekletin.
Büyükçe bir yoğurma kabında bulgura domatesleri, ince kıyılmış soğan, tuz, kimyon ve pul biberi ekleyin.
Ben su eklemeden hazırladım, domatesin kendi suyu yeterli geldi. Gerekirse yoğururken su ekleyin.
Ara vermeden 10 dakika kadar yoğurun. Yeşillikleri ekleyin, 5 dakika daha yoğurun.
Pişmiş yumurtayı ekleyin, bir dakika kadar karıştırın.
Sonra küçük parçalar koparıp elinizle sıkarak çiğ köfte şekli verin.
Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis edin.


Afiyet olsun :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder