14 Temmuz 2016 Perşembe
Çikolatalı Tart
Çikolata diyince sizde benim gibi aklını kaybedenlerden misiniz?
O zaman çikolata krizlerime yardımcı olabilecek çikolatalı bir tart tarifi sizlerle paylaşıyorum:)
Hamur için;
250gr un (1+1/4 su bardağı)
125gr tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
İç harcı için;
250gr krema (1 su bardağı+1 yemek kaşığı)
200gr çikolata
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Arzu ederseniz frambuaz ekleyebilirsiniz. Şart değildir:)
Yapılışı;
Öncelikle tart hamurumuzu hazırlayarak başlayacağız. Hazırlanan hamurumuz dinlenirken bizde iç harcımızı hazırlayacağız.
Hamur için;
-Un ve tereyağımızı elimizde ufalayarak harmanlıyoruz. Kum kıvamına gelmesi gerekiyor. Tereyağımızın soğuk olmasına dikkat edelim. İşleme başlayana kadar buzdolabında bekletmeniz tavsiyemdir.
-Kum kıvamına gelen karışımımıza şeker ve yumurtayı ekliyip yoğuruyoruz.
-Hamurumuz homojen bir kıvam alınca tezgahımızda üstünü kapatarak dinlendiriyoruz.
İç harcı için;
-Tenceremiz de kremayı ısıtıyoruz kaynamasına izin vermeyin. Isınmış kremanın içerisinde çikolatamızın tamamını eritiyoruz.
-Çikolatalı karışımımıza yumurta ve yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz.
İç harcımızda hazırlanmış oldu.
Dinlenmiş olan hamurumuzu açıyoruz ve tart kalıbımızın içerisine yerleştiriyoruz. Hamurun üzerine çatal ile delikler açıyoruz ve hamurun üzerine yağlı kağıt ile beraber fasülye taneleri veya mercimek taneleri yerleştirip 180 derecede pişirmeliyiz. Bu yaptığımız ağırlık koyarak pişirme işleminin amacı pişen hamurun kabarp şişmemesidir. Hamurumuz fırındayken tam pişmemesi için kontrol etmemiz gerekmektedir. Hamurun ortası piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan hamurun üzerine iç harcımızı dökerek 160 derecelik fırında pişirin. Pişme süresi ile ilgili net bir dk veremiyorum. Kontrol ederek ilerlemelisiniz...
Tartı soğuk servis edin, ben öyle yapıyorum :)
Afiyet olsun:)
Not: Gazianteplerden gelen yenge resmi:) Ellerine sağlık yengecim. Seni Seviyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder