10 Temmuz 2016 Pazar

Armutun poşe hali:)

Mevsimsel olarakta yavaş yavaş armuta yaklaşırken, size küçük bir hediye vermek istiyorum:)

Malzemeler;

2 adet armut
500ml kırmızı şarap
500ml su
6 adet tane karabiber
2 su bardağı şeker
1 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil

Yapılışı;

Ocakta şarap, su, şeker, defne yaprağı, çubuk tarçın, karabibere karanfili kaynatın. Damak tadıma karanfil ve tarçın ağır geldiği için tencerenin içerisindekiler kaynadıktan sonra her ikisini de çıkartıyorum. Ama tabi ki tercih size kalmış:) Armutun kabuklarını ve ortasındaki damarlı yapıyı tamamen temizleyin ve bütün olarak tencereye ekleyin ve kapağını kapatın. Artık tenceremizi kısık ateşte alıp, Armutlarımızın haşlanmasını beklemeliyiz. Haşlanmış mı acaba? kontrolünü patates haşlarken uyguladığımız bıçak yöntemini kullanabiliriz, fakat nazik davranalım ki armutumuz parçalanmasın. Haşlanmış armutlarımıza arzu ettiğimiz şekli verip servis edebilir. Bu yöntem ile elma veya ayva da haşlayabilirsiniz...

Not: Yukarıdaki sunumumda gördüğünüz beyaz şapka ise, şeker ve yumurta beyazının çırpılmış halidir.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder