Kuru üzüm sevenler el kaldırabilir mi acaba ? :)
Efsane bir kurabiye tarifiyle tekrar buradayım...
Malzemeler;
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
2 tutam tuz
180 gr yumuşak tereyağı
70 gr kuru üzüm
1 tutam kristal vanilya
1 adet yumurta
Yapılışı;
-Tereyağı, vanilya ve şekeri çırparak kabartın. Tereyağının yumuşak olması gerekmektedir.
-Karışım kabardıktan sonra yumurta ekleyip çırpmaya devam edin.
-Çırpma işlemimiz burada bitmiştir. Karışıma un ekleyip spatula yardımı ile güzelce yedirin.
-Un tamamen karıştıktan sonra üzümleride ekleyip karıştırın. Un ve üzümleri beraber eklemeyin çünkü üzümlerin arasında un parçacıkları kalıyor ve piştiği zaman hoş bir lezzet olmuyor.
-Hamurumuz hazır olduğunda 2 yağlı kağıt arasında hamurumuzu incecik açın ve yağlı kağıtların arasında 45 dk kadar buzdolabında (+4 derece) dinlendirin.
-Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve kupat yardımı ile istediğiniz şekillerde kesin.
-Kestiğiniz kurabiyelerin üzerine şeker serpin ve önceden ısınmış 160 derecelik fırında pişirin. Pişirme işlemi yaklaşık 15 dk sürüyor fakat siz kurabiyelerinizi takip etmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder