12 Şubat 2016 Cuma

Fokaçyo




İsminden anlaşıldığı üzere kendisi bir italyan ekmeğidir ve oldukça yağlıdır. İtalyanlar bu ekmeği daha çok ekmek gibi değil de aperatif olarak tüketiyorlar. Ve sizlere de öyle yapmanızı tavsiye ederim. Şimdi gelelim yapılışına;

Malzemeleri;
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su 
- 2 avuç kuru domates
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 avuç zeytin
- 10 gr kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz 
- 2 dal kekik
- 2 dal biberiye

Yapılışı;
Mayanın etkisini kaybetmemesi için öncelikle su ve mayayı karıştırıyoruz. Un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip hamuru toparlamaya başlıyoruz. Hamur toparlanmaya başlayınca kekik, biberiye, kuru domates ve zeytinin bir kısmını ekliyoruz ve artık hamuru iyice toparlıyoruz. Eklediğimiz bütün malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra bolca yağladığımız tavamızın içerisine hamurumuzu yerleştiriyoruz. ve mayalandırmaya bırakmadan önce kalan zeytinlerimizi üzerine diziyoruz. 

* Tavamız, hamurumuzun sığabileceği ölçülerde teflon bir tava olmalıdır. 
* Kuru domatesi karıştırmadan önce tabi ki rahat yenebilecek ölçülerde kesmelisiniz:) 

Pişirme; Fırına atmadan önce üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede pişirin. Ben çok pişmiş sevmediğim için aşağıdaki gibi olunca fırından çıkartıyorum ama arzu ederseniz biraz daha renk almasını bekleyebilirsiniz. 

Ve fokaçyomuz hazır! Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder