17 Şubat 2015 Salı
Romantizmim her yerde...
Tam baget ekmek hamurumu mayalanmaya bırakmıştım ki evimin elektriği gittiyse napalım, mumumuzu yakarız ve sakince elektriklerin gelmesini bekleriz :) ama mayalanma tamamlanmaya yakın "haydaaaaaaaaaaa gel artık elektrik !!" demiyor da değilim hani:) neyse ki elektriğimiz geldi ve mis gibi bagetlerimi artık pişirebilirim.
Ekmekler kıymetlidir, hazırlanarak yenen ilk yiyecektir. Aslında bakıldığında un, tuz, maya ve su dan oluşurlar ama içindeki kıvrımlarına baktıkça bakasın gelen başka bir dünyadır. Ben kendisini yapmasını da yemesini de çok seviyorum ve darısı başınıza :)
Malzemeleri;
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 20 gr yaş maya
- 10 gr tuz
Yapılışı;
Un ve mayayı bir kapta harmanlayıp içerisine su ekleyip yoğuruyoruz, homojen karışım elde ettikten sonra unladığımız tezgahımızda hamurumuzu ilk mayalandırmaya bırakıyoruz (üstteki resimde görmüş olduğunuz gibi), sonrasında 4 eşit parçaya ayırın ve tekrar mayalandırmaya bırakıyoruz, Gazını alıyoruz ve istediğimiz baget uzunluğuna getirdikten sonra son mayalandırmaya işlemine geçiyoruz. Mayalanan baget ekmeklerimizi fırına atmadan unladığımız tepsiye alıp jilet yardımı ile çizikler atıyoruz.
Pişirme;
200 derecede, bagetlerin altı kabuk olana kadar pişirmelisiniz. Ben altına vurduğumda davul gibi ses çıkıyor.
Tiyo: Ekmekleri pişirirken fırının en dibine kapta su koyun. farkı sizde göreceksiniz:)
Ve sonuç;
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder