12 Şubat 2016 Cuma

Damla Sakızlı Muhallebi



Ay annemin muhallebisi mi o ?!

Annemin muhallebisine birazcık eklemeler yaptım ve bu eklemelerden annem hiç hoşlanmıyor. Çok özür dilerim can parçam ama sade, renksiz bir muhallebi yapamazdım :)

Malzemeler;
Muhallebi için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker 
- 3 tutam vanilya 
- 1/2 su bardağı un 
- 125 gr tereyağı
- Serçe parmağınızın tırnağı kadar damla sakızı (yani oldukça küçük) :)

Vişne sos için;
- 2 su bardağı vişne kompostosu 
- 1/2 su bardağı şeker 
- 2 tutam vanilya
- 3 adet çubuk tarçın 

Yapılışı;
Şekerden bir parça alarak damla sakızı ile havanda dövüyoruz. Muhallebimiz için, tereyağını ocakta eritip içerisine süt, şeker ve damla sakızını atıyoruz. Kısık ateşte 1 kere kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Muhallebi oda sıcaklığına gelince mikserden geçirip, servis edeceğimiz kaplara alabiliriz. Vişne sos içinde, bütün malzemeyi tavada kısık ateşte çektiriyoruz, hafif kaynamaya başlayınca çubuk tarçınları çıkartabilirsiniz ve kıvamı gerçekten yoğun olması lazım. Çünkü sulu kaldığı zaman muhallebimizin rengini değiştirip sulandıracaktır. Ben muhallebinin de kıvamını biraz daha yoğun tutup, kedi dili ile beraber servis ediyorum :)

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder