3 Ağustos 2016 Çarşamba

Çapata Ekmeği




Çapata ekmeğinin kökeni italyadır. Şekli itibariyle terliğe benzediği için italyanca terlik anlamına gelen 'Ciabatta' adı verilmiştir. Sandwich ekmeği olarak çok popülerdir.

O zaman tarifimiz ile devam edelim:)

Malzemeler;
3,5 su bardağı un
75 gr süt (1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı )
300 ml su
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;
-Süt, su ve yaş mayayı karıştıralım.
-Karışımın üzerine kalan bütün malzemeyi ekleyip yoğurmaya başlayalım.
-Üzerini örterek mayalandıralım.
-15 dk sonra ikiye bölün ve uçlarından tutarak uzatın ve küçük bezeler halinde 2. mayalandırmaya işlemimize geçelim.
-10 dk sonrada 200-220 derecelik fırında pişirelim.

Not: Ben denemek için küçük parçalara ayırmadım, bütün olarak pişirdim. Nasıl arzu ederseniz sizde öyle pişirin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder